Crutchlow pakt MotoGP-pole Jerez, Bendsneyder 23e in Moto2

Motorcoureur Cal Crutchlow heeft op het circuit van Jerez de la Frontera de poleposition gepakt voor de Grand Prix van Spanje. De Brit reed op zijn Honda naar 1:37,653 minuten en pakte zo zijn vierde pole ooit in de MotoGP, de eerste sinds Groot-Brittannië 2016.

Naast Crutchlow staan Dani Pedrosa (Honda) en Johann Zarco (Yamaha) op de eerste rij, met Jorge Lorenzo (Ducati), Marc Marquez (Honda) en Alex Rins (Suzuki) die vanaf de tweede startrij zullen vertrekken. De volledige uitslag van de kwalificatie is hier te vinden.

In de Moto2 kwam Bo Bendsneyder er weer niet aan te pas. De Rotterdammer reed naar de 23e plek op 1,160 seconden van Lorenzo Baldassarri, die na ruim zeventig pogingen eindelijk zijn eerste poleposition pakt. Alex Marquez en Francesco Bagnaia vergezellen hem op de eerste rij.

Jorge Martin veroverde in de Moto3 zijn tweede opeenvolgende pole. De Spanjaard was 0,153 seconden te snel voor de Duitser Philipp Öttl, die voor de derde keer van de eerste rij mag vertrekken, naast Fabio Di Giannantonio.

Om 11.00 uur gaat de Moto3 zondag van start, gevolgd door de Moto2 om 12.20 uur en de MotoGP om 14.00 uur.