Leroy George met Melbourne naar Australische titel

De voetballers van Melbourne Victory hebben zich zaterdag gekroond tot landskampioen van Australië. De ploeg, met Leroy George in de basis, was in de Grand Final van de A-League te sterk voor de Newcastle Jets.

Al na ruim acht minuten kwam de bal na een vrije trap - volgens velen in buitenspelpositie - voor de voet van Kosta Barbarouses terecht, die niet twijfelde en gelijk de score opende, de snelste goal ooit in de Grand Final. Roy O'Donovan had acht minuten later de gelijkmaker op de schoen, maar keeper Lawrence Thomas toverde een fraaie reflex uit de hoge hoed.

Riley McGree vond een kwartier later ook Thomas op zijn pad, waarna de goalie in de weg lag bij een schot van Jason Hoffman. Newcastle kwam niet meer tot scoren en dat leidde tot wat frustraties: O'Donovan plantte zijn voet in de 92e minuut met volle overtuiging in het gezicht van keeper Thomas, die op het oog relatief goed weg kwam. O'Donovan kreeg uiteraard rood en uitgerekend twee van zijn ploeggenoten bekommerden zich als eerste om de doelman van de opponent, waarna in de resterende minuten niet meer werd gescoord.

De hoogtepunten van de Grand Final (Bron: YouTube)