Albers schiet Amsterdam naar hockeyfinale

De hockeydames van Amsterdam hebben voor het derde achtereenvolgende seizoen de finale van de play-offs bereikt. Na de 0-3 zege in Eindhoven vorige week werd het in het Wagener Stadion tegen Oranje Rood 2-1, na een stroeve wedstrijd, maar een heerlijke goal – twee minuten voor tijd – van talent Felice Albers.

Het was in de eerste twee kwarten een moeizame vertoning. Wellicht dat zenuwen de beide ploegen parten speelde. De twee mooie goals van Charlotte Vega – knap vanuit de draai – en Laura Nunnink – heerlijke backhand in het net – zorgden voor hoop dat de wedstrijd helemaal zou ontvlammen.

Dat gebeurde niet helemaal. De wedstrijd bleef nerveus, maar Amsterdam kreeg in het derde kwart de betere kansen. Een inzet van aangeefster Charlotte Vega werd van de lijn gehaald door Freeke Moes. Een heerlijk backhandschot van Maria Verschoor werd gestopt door de afscheid nemende Larissa Meijer. In het vierde kwart was Amsterdam wel sterker en kreeg het ook kansen via Marijn Veen en Vega, maar konden ze niet doordrukken. Amsterdam had vier strafcorners, Oranje-Rood geen een.

Twee minuten voor tijd pakte Eva de Goede de bal af en passte naar talent Felice Albers, die hard en strak uithaalde. Het betekende meteen het afscheid van oud-international Larissa Meijer, die werd gewisseld voor een veldspeelster. Zij nam net als Toon Siepman afscheid van Oranje-Rood.

Amsterdam speelt voor het derde jaar achter elkaar de finale tegen Den Bosch, dat van SCHC won.