Natrappende Franse arbiter krijgt eretitel niet

Tony Chapron is door zijn collega's uitgeroepen tot de beste scheidsrechter in Ligue 1. Hij moet de award die daarbij hoort echter vergeten.

Chapron kwam in januari van dit jaar in het nieuws vanwege een zeer opmerkelijk moment in de wedstrijd tussen Nantes en Paris Saint-Germain. Diego Carlos liep de arbiter per ongeluk omver, Chapron trapte na en stuurde de speler van Nantes ook nog met een tweede gele kaart van het veld.

Als steunbetuiging aan hun collega hebben andere Franse scheidsrechters Chapron nu uitgeroepen tot de beste leidsman van Ligue 1. De Franse spelersbond UNFP weigert de prijs op 13 mei echter aan hem uit te reiken. "Omdat dit een pure provocatie is", aldus de bond, die Clement Turpin aanwees als de nieuwe winnaar. Turpin wilde de titel echter niet aannemen en hij gaat daarom naar Alexandre Castro, de beste arbiter van Ligue 2.

Tony Chapron werd in januari in eerste instantie voor drie maanden geschorst. Nadat de 46-jarige Fransman in beroep ging, werd de straf zelfs verdubbeld. Chapron was al van plan om na dit seizoen ermee te stoppen, waardoor zijn carrière dus plotseling voorbij was.