NBA: Simpele winst Pelicans en Rockets op Warriors en Jazz

De basketballers van de New Orleans Pelicans en Houston Rockets hebben in de tweede ronde van de play-offs in de NBA een relatief simpele zege geboekt.

De Pelicans speelden thuis tegen de Golden State Warriors, die de eerste twee wedstrijden van de best-of-7-serie wonnen. De Pelicans hadden onder leiding van Anthony Davis (33 punten, 18 rebounds) in de eerste helft constant een kleine voorsprong, waarna dat in het derde kwart uitgebouwd werd. De wedstrijd kabbelde voort en de thuisploeg kwam niet meer in de problemen: 119-100, waardoor het 2-1 staat voor de Warriors.

In Salt Lake City begon de Utah Jazz met een 1-1 stand tegen de Houston Rockets. In de eerste minuut had Utah een voorsprong van drie punten, maar de Rockets namen het over en speelden de thuisploeg in het eerst kwart al weg: 22-39. De voorsprong werd alsmaar groter en James Harden en co liepen weg naar ruim dertig punten, wat pas in de slotminuten een klein beetje teruggebracht werd: 92-113 en een 2-1 voorsprong voor de Rockets.

De beste plays van de avond (Bron: YouTube)