NHL: Golden Knights houden stand, Lightning naar 3-1 tegen Bruins

De ijshockeyers van de Vegas Golden Knights zijn nog één zege verwijderd van winst in de tweede ronde van de play-offs in de NHL. In Vegas werden de San Jose Sharks verslagen in het vijfde duel, waardoor de Golden Knights op 3-2 staan.

Drie seconden voor het einde van de eerste periode scoorde James Neal de 1-0, waarna Alex Tuch en Erik Haula in de tweede periode voor 3-0 zorgden. Tuch scoorde halverwege de derde periode ook de 4-0, maar daarna kwamen de Sharks op gang: Kevin Labanc, Tomas Hertl en Mikkel Bødker brachten de bezoekers bijna langszij. Met een extra speler hoopten de Sharks het in de slotminuut nog gelijk te trekken, maar Jonathan Audy-Marchessault profiteerde en scoorde in het open net, 5-3.

In de TD Garden in Boston begonnen de Bruins aan duel vier tegen de Tampa Bay Lightning, met een 2-1 voorsprong voor de bezoekers. Brayden Point en Nikita Kucherov brachten Tampa Bay op 0-2, maar dankzij David Pastrnak en Patrice Bergeron kwamen de Bruins langszij. Bergeron tekende met een shorthanded goal in periode drie zelfs voor de voorsprong, maar Steven Stamkos zette de 3-3 op de borden. Er moest overtime gespeeld worden en daarin scoorde Dan Girardi de winnende namens de Lightning: 3-4.

De hoogtepunten van de dag (Bron: YouTube)