Dubbelslag voor Cort Nielsen in Yorkshire, Guarnier wint bij de vrouwen

Magnus Cort Nielsen heeft de tweede etappe in de Tour of Yorkshire gewonnen. De Deen van Astana was de sterkste op de slotbeklimming naar Ilkley toe. Greg van Avermaet werd tweede, voor Eduard Prades. Cort Nielsen is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Tobyn Horton (Madison Genesis), Stéphane Rossetto (Cofidis), Garikoitz Bravo (Euskadi-Murias) en Tom Baylis (ONE) waren de vluchters van de dag. Rossetto hield het langst vol, maar op vijftien kilometer van de streep was ook zijn ontsnapping ten einde.

Daarna bepaalde BMC het tempo in het peloton naar de voet van de slotklim. Op de klim was het vooral Serge Pauwels die stevig doortrok, maar de Belg van Dimension Data had steeds Van Avermaet in het wiel zitten. Van Avermaet leek op weg naar de zege, maar vanuit de achtergrond kwam een sterke Cort Nielsen opzetten en won de sprint bergop makkelijk van de Belg.

De Tour of Yorkshire duurt bij de mannen tot en met zondag.

Bij de vrouwen was vandaag al de slotetappe, wel met dezelfde aankomst als bij de mannen. Megan Guarnier was op de slotklim naar Ilkley duidelijk de beste. De renster van Boels-Dolmans kwam veertien seconden eerder over de streep als Alena Amialiusik en won daarmee ook het eindklassement in Yorkshire. Danielle Rowe werd derde. Janneke Ensing werd tiende in de etappe en ook tiende in het klassement en is daarmee de beste Nederlandse in de Engelse rittenkoers.