Simeone voor vier duels geschorst door UEFA

Diego Simeone moet ook de finale van de Europa League vanaf de tribune bekijken. De coach van Atlético Madrid is voor vier wedstrijden geschorst.

Simeone werd in de openingsfase van de eerste halve finale tegen Arsenal (1-1) naar de tribunes van het Emirates Stadium gestuurd. De trainer ging meerdere keren fel tekeer tegen scheidsrechter Clement Turpin nadat Atlético Madrid met tien was komen te staan. De UEFA schorst hem daarom voor vier wedstrijden.

De eerste daarvan heeft Simeone donderdag al uitgezeten. Voor eigen publiek wisten de Spanjaarden met een 1-0 overwinning op The Gunners de finale van de Europa League te halen. Die is op woensdag 16 mei in Lyon tegen Olympique Marseille. Na de finale mist de Argentijn dus de eerste twee Europese duels van het nieuwe seizoen, waarvan één mogelijk het duel om de Europese Super Cup is.

Los van de schorsing moet de 48-jarige Simeone ook een boete van 10.000 euro betalen, net als Atlético Madrid zelf. De club is bestraft omdat sommige fans tijdens de wedstrijd in Noord-Londen objecten op het veld gooiden.