MLB: Japanse held Suzuki stopt, Rangers kloppen Red Sox

Honkballer Ichiro Suzuki heeft zijn afscheid uit de MLB aangekondigd. De 44-jarige Japanse held, goed voor meer dan drieduizend hits in de MLB, liet weten dat hij het voor gezien hield, nadat hij dit jaar bij de Seattle Mariners nog in actie kon komen.

Suzuki zal een rol gaan vervullen in het management van de Mariners, waar hij ook van 2001 tot en met 2012 al speelde. Mogelijk maakt hij volgend jaar nog even een korte comeback: de Mariners openen het seizoen dan met twee wedstrijden in Tokyo, in het thuisland van Suzuki.

Ondertussen werd donderdag natuurlijk ook gehonkbald en in Arlington stonden twee Nederlands internationals tegenover elkaar: Jurickson Profar bij de Texas Rangers en Xander Bogaerts bij de Boston Red Sox. De Rangers wonnen met 11-5, onder meer door twee runs van Profar.

Bij de Los Angeles Angels deed Andrelton Simmons het prima. De Oranje-international sloeg drie runs binnen en scoorde er zelf twee, waarmee hij de Angels op weg hielp naar een 12-3 zege op de Baltimore Orioles. Albert Pujols kwam met zijn hit op het randje van een mijlpaal: de 38-jarige Dominicaan staat nu op 2999 hits in de MLB en heeft er nog één nodig om als 32e speler de drieduizend te halen.

Uitslagen MLB donderdag
Washington Nationals - Pittsburgh Pirates 3-1
Cleveland Indians - Toronto Blue Jays 11-13
New York Mets - Atlanta Braves 0-11
Houston Astros - New York Yankees 5-6
Kansas City Royals - Detroit Tigers 10-6
Arizona Diamondbacks - Los Angeles Dodgers 2-5
Texas Rangers - Boston Red Sox 11-5
Chicago White Sox - Minnesota Twins 6-5
Cleveland Indians - Toronto Blue Jays 13-4
Los Angeles Angels - Baltimore Orioles 12-3
Seattle Mariners - Oakland Athletics 4-1

De beste momenten van Ichiro Suzuki (Bron: YouTube)