Basketballers Rotterdam en Leeuwarden trekken stand gelijk in play-offs

In de eerste ronde van de play-offs in de Dutch Basketball League gaan beide onderlinge duels naar een derde en beslissende wedstrijd. De New Heroes Den Bosch klopten Forward Lease Rotterdam in het eerste duel, net als ZZ Leiden tegen Aris Leeuwarden, maar de rollen werden donderdagavond omgedraaid.

In Rotterdam was het bijzonder spannend, want lang ging de wedstrijd gelijk op. Den Bosch leek de boel te beslissen, maar Rotterdam richtte de rug nog eens en kwam weer langszij. Kort voor het einde leek topschutter Ordane Kanda zich te blesseren, maar de Belg kon weer verder en was van groot belang. 

Kanda hielp zijn ploeg naar 84-84 in de laatste seconden en even leek Rotterdam het zelfs nog af te maken: Joey Puddister zag zijn poging in de buzzer echter op de rand van de basket belanden. Er werd dus overtime gespeeld en daarin was Rotterdam toch te sterk: 97-93, waarbij Kanda (30 punten) en Trevor Setty (25) de topschutters waren.

Leeuwarden bouwde thuis een prima voorsprong op tegen Leiden, maar de bezoekers kwamen helemaal terug en vier minuten voor tijd stonden ze met 52-56 zelfs voor. Toch wisten de Friezen vanaf dat moment de deur volledig dicht te houden en ondanks het gemis van topschutter Emile Blackman pakte Leeuwarden de winst: 64-56.

Zaterdag worden de beslissende wedstrijden gespeeld in Den Bosch en Leiden, waarna dinsdag de halve finales van de play-offs beginnen tegen respectievelijk Donar en Landstede Basketbal.