Politie achtervolgt crossmotor met 120 km/u

De politie achtervolgde woensdagochtend een crossmotorrijder rond en in Breskens. Hij werd even later aangehouden. Rond 07:45 uur reed de man op zijn crossmotor zonder kentekenplaat met hoge snelheid vanaf Breskens richting Schoondijke. De politie zag de motorrijder over de N676 net buiten de bebouwde kom van Breskens rijden en zette het politievoertuig dwars over de weg en gaf het stopteken.

De verdachte keerde om en reed met hoge snelheid terug richting Breskens. Hij reed daarbij over de doorgetrokken streep. De politie zette met sirenes de achtervolging in waarbij snelheden van 120 km/uur gehaald werden. Een politiemotorrijder ging naast de verdachte rijden en gaf nogmaals een stopteken. De verdachte negeerde het teken. Hij reed via een fietspad richting de wijk Ghistelkerke, negeerde op de Philips van Kleefstraat de gesloten verklaring, stak het voetpad bij een supermarkt over en reed de dijk op en vervolgens door het gras richting de Kareldoormanlaan.

De politie verloor hem uit het oog, maar de agenten vermoedden wie de bestuurder kon zijn. De politie stelde een buurtonderzoek in en zag omstreeks 08:45 uur de 22-jarige verdachte uit Breskens op een fiets nabij zijn woning. De politie nam voor nader onderzoek twee voertuigen, een crossmotor en een opgevoerde snorfiets, in beslag. Bij een meting op de rollerbank haalde de snorfiets een snelheid van bijna 95 km/uur. De verdachte werd verhoord en later die middag weer in vrijheid gesteld. De zaak wordt voorgelegd aan het Openbaar Ministerie.