NHL: Sharks trekken stand gelijk, Lightning pakt voorsprong

De ijshockeyers van de San Jose Sharks hebben de stand in de tweede ronde van de play-offs in de NHL gelijk weten te trekken. Thuis werd met 4-0 gewonnen van de Vegas Golden Knights, waardoor de stand in de serie op 2-2 staat.

Marcus Sorensen en Joonas Donskoi waren in de eerste periode trefzeker namens de Sharks. Tomas Hertl tekende in de tweede periode voor de 3-0 en in de derde periode werd de deur voor de Golden Knights definitief gesloten door Joe Pavelski: 4-0.

In de TD Garden in Boston was Ondrej Palat namens de Tampa Bay Lightning al binnen twee minuten trefzeker tegen de Bruins. De 27-jarige Tsjech schoot sowieso uit de startblokken, want krap anderhalve minuut later had hij zijn tweede goal al te pakken: 0-2.

Dankzij Patrice Bergeron deden de Bruins tien minuten later wat terug, maar Anthony Cirelli vergrootte de marge weer met zijn eerste play-off goal ooit. Lang bleef het daarbij en Lightning-goalie Andrei Vasilevski hield zijn ploeg zonder grote problemen op de been. 

In de slotfase probeerden de Bruins nog volop voor de aanval te gaan, maar dat leverde niks op. Met een leeg Bruins-doel in zicht kwam de puck bij Steven Stamkos terecht en de Canadese forward twijfelde geen moment: 1-4, waardoor Tampa Bay op 2-1 in de serie komt.

Bruins - Lightning (Bron: YouTube)