Magnussen nuanceert uitspraak over 'sterven in de auto'

Kevin Magnussen heeft zijn uitspraken over dat hij bereid is te sterven als hij racet genuanceerd. De Deense Formule 1-coureur drukte afgelopen weekend in Azerbeidzjan bijna collega Pierre Gasly in de muur en werd hiervoor door de stewards bestraft met tien seconden en twee strafpunten op zijn licentie. De Haas-rijder stelt dat hij zijn uitspraken echter voor het raceweekend heeft gedaan.

Magnussen zei tegen Reuters: "Ik wil geen compromissen sluiten. Ik geef altijd alles. Ik ben bereid te sterven als ik in de auto stap. Ik deins niet terug."

Dit leek in Baku ook het geval te zijn toen de Deen Toro Rosso-collega Gasly tot tweemaal toe bijna in de muur duwde. Laatstgenoemde was na afloop van de race dan ook furieus. "Kevin is de gevaarlijkste coureur waar ik ooit tegen geracet heb. Hij duwde mij bij een herstart letterlijk met 300 kilometer per uur de muur in."

Magnussen liet woensdag weten dat hij Gasly excuses aan heeft geboden. "Het interview vond al voor het raceweekend plaats en slaat dan ook niet op het incident met Pierre. Ik heb Pierre niet bewust afgeknepen en ik heb hem al duizend maal excuses aangeboden. Ik wil niet echt sterven in een raceauto, maar ik bedoelde ermee dat ik echt alles geef om succes te behalen. Succes is voor mij natuurlijk niet crashen of straffen krijgen, maar races op een zo hoog mogelijke positie finishen."