Bijlow mikt op basisplek bij Feyenoord

Justin Bijlow hoopt coach Giovanni van Bronckhorst ervan te overtuigen dat hij een vaste basisplek bij Feyenoord verdient.

De 20-jarige keeper is reservedoelman achter Brad Jones, maar afgelopen weekend mocht hij spelen in de thuiswedstrijd tegen Sparta (3-1 winst). Het was voor Bijlow zijn tweede optreden in de Eredivisie. "Ik ga mijn best doen en er keihard voor werken om volgend jaar de nummer één te zijn", zegt hij in gesprek met RTV Rijnmond.

"Met de keeperstrainer heb ik het er vaak over. Volgend jaar moet ik laten zien waarom ik de kans zou moeten krijgen. Ik moet keihard werken en dan zien we het vanzelf wel." Bijlow heeft niet de behoefte om tijdelijk bij een andere club wedstrijdervaring op te doen. "Zoals het er nu naar uitziet, blijf ik bij Feyenoord. Al weet je het maar nooit in de voetballerij."

Justin Bijlow speelde al van jongs af aan in de jeugd van Feyenoord en in 2016 kreeg hij daar een profcontract. Eerder dit seizoen, op 13 augustus, mocht hij debuteren in de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Jones en Kenneth Vermeer, die sinds januari is verhuurd aan Club Brugge, waren toen namelijk geblesseerd.