Klopp: "We hadden dit niet verwacht aan het begin van het seizoen"

Jürgen Klopp stelt dat het een enorme prestatie zal zijn als Liverpool woensdagavond de finale van de Champions League bereikt.

The Reds gaan op bezoek bij AS Roma voor de tweede wedstrijd in de halve finale, met een 5-2 voorsprong op zak overgehouden aan de heenwedstrijd. Klopp had dit nooit verwacht van zijn team.

"Ik heb veel ontwikkeling en heel veel spannende wedstrijden gezien", vertelt de Duitser in gesprek met Liverpool Echo. "We waren niet eens gekwalificeerd voor de Champions League, we moesten kwalificatiewedstrijden spelen. Ik weet niet welke teams nog meer de halve finales hebben bereikt na zich eerst de kwalificatiewedstrijden te hebben moeten doorlopen."

"De jongens zijn echt opgestaan. Ze zagen de competitie constant als een kans. Als dit team naar de finale gaat, zou het al een uitstekende prestatie zijn. Het is niet de prijs die we dan willen, want als je naar de finale gaat, dan moet je natuurlijk een beetje groter denken, maar het zou iets zijn dat we niet verwacht zouden kunnen hebben aan het begin van het seizoen."

Liverpool verloor in januari Philippe Coutinho aan Barcelona, maar gaf desondanks de prestaties in de Champions League een goed vervolg. "De speler hebben hem duidelijk gemist en ze missen hem nog steeds omdat hij een fantastische jongen is, maar ze zijn opgestaan en hebben gevoetbald. Er zijn dit jaar zoveel grote ontwikkelingen geweest en het is echt goed, maar we zjin nog nergens van verzekerd, niet de Champions League-finale en zelfs niet kwalificatie voor de Champions League."