NBA: Cavaliers 'stelen' winst van Raptors, Warriors houden stand

De basketballers van de Cleveland Cavaliers hebben hun eerste duel in de tweede ronde van de play-offs in de NBA gewonnen. Op bezoek bij de Toronto Raptors leidde LeBron James zijn ploeg weer eens naar de winst, hoewel daar hard voor geknokt moest worden.

Vanaf het allereerste punt van de wedstrijd, gemaakt door DeMar DeRozan, gingen de Raptors aan de leiding. Die voorsprong werd wat uitgebouwd en soms wat verkleind, maar constant liepen de Cavaliers achter de feiten aan.

Dat veranderde in het vierde kwart, maar wel pas aan het einde. De Cavs naderden tot op één punt en met een halve minuut op de klok schoot James raak: 105-105. In de allerlaatste seconde leek James de wedstrijd zelfs nog te beslissen, maar zijn schot in de buzzer viel precies op de rand van de basket.

Er was dus overtime nodig en daarin waren de Raptors allesbehalve nauwkeurig. Na drie minuten had de thuisploeg welgeteld één van de laatste zestien pogingen geraakt en de Cavaliers profiteerden optimaal door de zege naar zich toe te trekken: 112-113.

De Golden State Warriors speelden thuis hun tweede wedstrijd tegen de New Orleans Pelicans, nadat duel één gewonnen werd. Dat ging lang gelijk op en een driepunter van Klay Thompson in de buzzer zorgde voor een 58-55 voorsprong halverwege de wedstrijd.

In het derde kwart ging het wederom volledig gelijk op, maar in het vierde kwart wisten de Warriors dan eindelijk wat afstand te nemen. Onder leiding van Kevin Durant en de van een blessure teruggekeerde ster Stephen Curry werd de voorsprong uitgebouwd en een slotoffensief van de Pelicans in de laatste minuut werd afgeslagen: 121-116.

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)