Real gaat voor derde titel op rij in Champions League

Real Madrid heeft zich geplaatst voor de finale van de Champions League. De return tegen Bayern München in de halve finale eindigde in 2-2.

Bayern München begon furieus aan de wedstrijd en al in de derde minuut kwam het op voorsprong. Een voorzet van de rechterflank werd slecht verwerkt door de verdediging van Real en Joshua Kimmich bracht, net als vorige week, de Duitsers aan de leiding. De thuisploeg stelde echter al snel orde op zaken. Marcelo gaf vanaf de linkerflank een afgemeten voorzet op de geheel vrijstaande Karim Benzema en de Fransman kopte de 1-1 binnen.

Bayern had in de eerste helft het betere van het spel en kreeg een goede mogelijkheid om wederom op voorsprong te komen. Robert Lewandowski en Thomas Müller kregen de bal er niet in en van dichtbij schoot Real-huurling James Rodríguez over. Cristiano Ronaldo werd voor rust één keer gevaarlijk, hij verschalkte Bayern-doelman Sven Ulreich bijna met een schot in de korte hoek.

Direct na rust hielp Ulreich Real met een enorme flater in het zadel. De doelman schatte een terugspeelbal van Corentin Tolisso volledig verkeerd in en Benzema kon de bal in het lege doel schuiven, waardoor er na 46 minuten al geen sprake meer kon zijn van een verlenging nadat de titelhouder de heenwedstrijd in München al met 1-2 gewonnen had.

Via Ronaldo kreeg het elftal van Zinédine Zidane een grote kans op de 3-1, maar hij mikte een voorzet van Marcelo volledig vrijstaand over. In plaats van de 3-1, viel na 63 minuten spelen de 2-2. James schoot een voorzet van Niklas Süle in eerste instantie nog tegen Mateo Kovačić aan, maar hij kon de rebound alsnog achter Keylor Navas werken.

De Duits landskampioen bleef de thuisploeg onder druk zetten en Navas had een uitstekende redding in huis op een inzet van Tolisso. Het was tevens het laatste wapenfeit van de Franse middenvelder, die na 75 minuten spelen het veld verliet voor een extra spits in de persoon van Sandro Wagner. Ondanks de extra aanvaller bleven grote kansen in de absolute slotfase uit en zodoende plaatste Real Madrid zich voor het derde seizoen op rij voor de finale van de Champions League en daarin treft het AS Roma of Liverpool.