Almere City deelt tik uit aan MVV in nacompetitie

Almere City FC heeft dinsdagavond uitstekende zaken gedaan in de heenwedstrijd van de nacompetitie om promotie naar de Eredivisie. De ploeg van trainer Jack de Gier won op bezoek bij MVV Maastricht met 1-3.

MVV kwam fel uit de startblokken, maar gaf het initiatief al vroeg uit handen tegen Almere. De grootste kans voor de Maastrichtenaren was in die fase voor Jonathan Okita, die de bal uit een voorzet over werkte. Vervolgens was het de beurt aan Almere City. Nadat MVV uit een scrimmage nog ontsnapte aan een doelpunt, openden de bezoekers na 24 minuten alsnog de score. Verdediger Damon Mirani stond vrij bij een corner en tikte de bal in het doel.

Na een half uur werd het 1-1. MVV-rechtsback Alessandro Ciranni wist keeper Chiel Kramer te verschalken met een rake vrije trap. Dit bleek twevens de ruststand.

Ook in de tweede helft had Almere het voor het zeggen. Sylvester van der Water zette de toon met een voorlangs gekruld schot en al snel daarna namen de bezoekers opnieuw de leiding. Sherjill MacDonald legde terug na een vrije trap en Mirani was weer de afmaker: 1-2. De thuisploeg bleef grossieren in het maken van fouten en daar wist Mirani opnieuw gebruik van te maken. Net als bij de 0-1 werd hij niet gedekt en deze keer kopte hij de bal in het doel: 1-3. Daarmee was de eindstand bereikt in Maastricht.

Almere City speelt aanstaande zaterdag om 18.30 uur thuis de return tegen MVV. De winnaar van het tweeluik speelt hoogstwaarschijnlijk tegen Roda JC, de nummer zestien van de Eredivisie, in de tweede ronde. In de finale van de nacompetitie wacht dan Telstar of De Graafschap.