Kristoff wint voor vierde keer op rij Eschborn-Frankfurt

Alexander Kristoff heeft voor de vierde keer Eschborn-Frankfurt op zijn naam geschreven. De Noor van UAE Emirates was de snelste van peloton wat nog bestond uit een dertigtal renners. De Australiër Michael Matthews kwam als tweede, voor de Belgisch kampioen Oliver Naesen.

De Colombiaan Fernando Gaviria ging al vroeg de sprint aan, maar de renner van Quick-Step Floors leek zich in de laatste bocht te vergissen. De motorrijder voor hem reed rechtdoor het parcours af, terwijl de bocht linksaf ging. Gaviria volgde eerst de motor, maar kon zich nog wel herstellen. Zijn kansen voor de zege in Frankfurt waren toen wel verkeken. Vervolgens was het Naesen die op kop begon te sprinten, maar Kristoff ging er nog makkelijk over heen, net zoals Matthews.

Voor de Noor van UAE Emirates was het zijn vierde zege op rij in Eschborn-Frankfurt. Eerder was hij al de beste in 2014, 2016 en 2017 ook al gewonnen. In 2015 ging de koers niet door vanwege terroristische dreiging, na de vondst van een bom langs het parcours. Voor de Europees kampioen was het zijn derde zege van het jaar. Eerder wist hij dit seizoen ook te winnen in de slotrit in de Ronde van Oman en de eerste etappe in de Ronde van Abu Dhabi.