NHL: Golden Knights slaan terug in San Jose, Lightning trekt stand gelijk

De ijshockeyers van de Vegas Golden Knights hebben in de tweede ronde van de play-offs in de NHL weer een voorsprong genomen. In Vegas won de ploeg het eerste duel van de San Jose Sharks, waarna de Sharks na dubbele overtime duel twee wonnen.

Maandagavond stonden de ploegen in San Jose tegenover elkaar en dat werd weer het kijken werd. Timo Meier zette de thuisploeg in de tweede periode op voorsprong, maar daarna kwamen de Golden Knights los: Colin Miller, Jonathan Audy-Marchessault en Reilly Smith gingen tekeer en brachten de stand in nog geen vijf minuten van 1-0 naar 1-3.

Toch konden de thuisfans nog op de banken gaan staan, nadat Evander Kane halverwege de derde periode de aansluitingstreffer maakte. Tomas Hertl werkte vervolgens de gelijkmaker binnen en dus werd er overtime gespeeld. Daarin liet Vegas-goalie Marc-André Fleury een fantastische redding zien, waarna William Karlsson namens de Golden Knights de winnende goal maakte: 3-4.

De Tampa Bay Lightning verloor thuis het eerste duel tegen de Boston Bruins, maar sloeg maandag terug. Yanni Gourde zorgde voor de voorsprong, maar Charles McAvoy bracht de Bruins langszij. Een goal van Tyler Johnson zette Tampa Bay weer op voorsprong en Ondrej Palat ramde snoeihard de 3-1 binnen. Torey Krug bracht nog even wat hoop bij de Bruins, maar Brayden Point bekroonde zijn avond (drie assists) met de beslissende goal: 4-2.

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)