Hoofdsponsor blijft FC Twente trouw na degradatie

FC Twente moet door de degradatie keihard snijden in de begroting, maar er is ook goed nieuws. De hoofdsponsor blijft de club trouw in zware tijden.

De slaap kreeg maandagnacht geen vat op Erik Velderman. Als directeur van FC Twente weet hij dat de club hard moet bezuinigen nu het afzakt naar de Jupiler League. Dat brengt behalve sportieve malaise vooral veel financiële zorgen met zich mee. Tubantia stelt dat de Tukkers pas over twee weken weten hoe de situatie er volgend seizoen precies uit komt te zien. Dan moet er een voorstel liggen voor de ondernemingsraad.

Duidelijk is al wel dat een flink aantal spelers moet vertrekken en ook op andere gebieden moet er worden bezuinigd. De krant concludeert dat het vooral pijnlijk wordt voor de mensen die niet als voetballer op de loonlijst staan. Zo'n veertig procent van de 134 medewerkers zal moeten vertrekken en door de schulden is de club niet in staat om forse ontslagvergoedingen te betalen. Velderman kan hier nog niet al te veel over zeggen omdat het financiële plan eerst volledig moet worden doorgepraat. "Er is een aantal spelers dat weg kan, maar dat aantal is beperkt. Verder doe ik geen uitspraken over individuele contracten", stelt hij.

Wel laat de beleidsbepaler alvast aan het medium weten dat de begroting volgend seizoen tussen de achttien en twintig miljoen euro komt te liggen. Dat zou de hoogste som zijn in de Jupiler League, wat voor een deel te danken aan is hoofdsponsor Pure Energie. Die blijft de club trouw in moeilijke tijden. "Ze hebben een genereus aanbod gedaan", bevestigt de directeur opgelucht.

De krant sprak ook met een afvaardiging van de hoofdsponsor en directeur Alfons Wispels geeft aan dat hij de club nu absoluut niet wil laten zakken. "Het contract is ietsjes aangepast, maar Velderman was er heel blij mee en wij zijn dat ook", stelt de zakenman, die volgens hem 'toch iets meer supporter dan sponsor' is. "Ik hoop dat alle sponsoren er zo inzitten als wij. Je kunt blijven hangen in wat er allemaal is misgegaan, maar je kunt er met z’n allen ook de schouders onder zetten."

Grolsch lijkt dat voorbeeld alvast te willen volgen. Velderman heeft inmiddels aan Tubantia aangegeven dat ook deze grote sponsor zich trouw achter de club blijft scharen.