Ten Hag: "Niet afgesproken dat Ziyech weg mag"

Erik ten Hag heeft dit seizoen genoten van Hakim Ziyech. De technicus speelde zondag wellicht zijn laatste thuiswedstrijd namens Ajax.

Na de 3-0 zege op AZ nam Ziyech de trofee in ontvangst voor Speler van het Jaar van de Amsterdammers. "Ziyech is fenomenaal, zo kennen we hem. Hij is een echte spelmaker, het is genieten om hem bij de ploeg te hebben. Maar dat vind ik van alle spelers, we hebben collectief een goede prestatie geleverd", reageerde Ten Hag op FOX Sports.

De Ajax-coach hoopt dat Ziyech nog een jaartje wil blijven. "Natuurlijk is er niet afgesproken dat hij weg mag, maar als een speler die wil heeft dan zijn dit soort dingen ook moeilijk om tegen te houden. Ik vrees de transferzomer niet. Er kunnen onverwachtse dingen gebeuren. Soms kan het tegenvallen. Het enige wat je kan doen is je goed voorbereiden op wat er komen gaat."

Ten Hag stelde ook dat alles volgens hem negatief wordt belicht door de media. "Ajax creëert de meeste kansen in de competitie, krijgt het minste tegen. Ik roep niet dat we tevreden zijn, want we willen bovenaan staan, maar niet alles wat Ajax heeft gedaan is slecht. Integendeel zelfs."