Fellaini kopt Manchester United langs B-team Arsenal

Manchester United heeft zondagavond in blessuretijd de zege gepakt tegen Arsenal, dat met een B-team naar Old Trafford was gekomen.

Arsène Wenger werd vooraf door Sir Alex Ferguson in het zonnetje gezet, ter gelegenheid van zijn laatste duel als Arsenal-manager op Old Trafford. De Fransman had zijn team op acht posities gewijzigd ten opzichte van de donderdagwedstrijd tegen Atlético Madrid. Spelers als Laurent Koscielny, Jack Wilshere, Aaron Ramsey, Mesut Özil en Alexandre Lacazette waren niet eens naar Manchester meegereisd.

Na iets meer dan een kwartier kwam United op voorsprong via Paul Pogba. Een kopbal van Alexis Sánchez ging via Héctor Bellerín op de paal, waarna Pogba eenvoudig de rebound binnen kon schieten. Arsenal liet zich daarna ook zien en Ainsley Maitland-Niles viel in positieve zin op. De jongeling combineerde met Bellerín, waarna Henrikh Mkhitaryan het doel maar net miste.

Even later moest David De Gea een kopbal van Pierre-Emerick Aubameyang tegenhouden en Arsenal had geluk dat een voorzet van Ashley Young op de paal belandde. Kort na de pauze kwamen The Gunners toch langszij. Mkhitaryan, die hersteld is na een paar weken met een blessure te hebben gekampt, kreeg genoeg ruimte om de bal laag in de hoek te schuiven.

Nadat de oud-speler van United was gewisseld, drong de thuisploeg aan voor de winnende goal. De defensie van Wenger leek stand te houden, totdat invaller Marouane Fellaini in blessuretijd de bal achter doelman David Ospina knikte: 2-1.