Ghanees Dogboe bokst zich naar wereldtitel

Bokser Isaac Dogboe is de nieuwe WBO-wereldkampioen in het superbantamgewicht (-55,3kg). De Ghanees was in Philadelphia te sterk voor de tot dan toe eveneens ongeslagen Amerikaan Jessie Magdaleno.

Dogboe werd in de eerste ronde al tegen het canvas geslagen, voor het eerst in zijn loopbaan, maar de Ghanees kwam sterk terug. In de vijfde ronde was het aan Magdaleno om voor het eerst van het canvas te mogen proeven na een enorme rechterhand van Dogboe.

De Ghanees bleef tegenstand ondervinden, maar werd alsmaar meer de bovenliggende partij. In de elfde ronde werd Dogboe's agressie de Amerikaan nog eens teveel en nadat Magdaleno voor de derde keer neer ging vond de scheidsrechter het mooi geweest.

Ook in Brooklyn werd gevochten en in het middengewicht (-72,6kg) won Daniel Jacobs daar na twaalf ronden op punten van de Pool Maciej Sulecki. De hooggeplaatste zwaargewicht Jarrell Miller (20-0) klopte de Fransman Johann Duhaupas op punten, terwijl de Ierse Katie Taylor haar IBF- en WBA-wereldtitels in het lichtgewicht behield door winst op de Argentijnse Victoria Noelia Bustos, eveneens op punten.