Thesker: "Alles zat dit jaar tegen"

FC Twente is zondag officieel gedegradeerd uit de Eredivisie en volgens Stefan Thesker hebben de Tukkers dit seizoen veel pech gehad.

Na de keiharde 5-0 nederlaag bij Vitesse kan Twente niet meer van de laatste plaats komen. "Alles zat tegen. Als alles wel had meegezeten dan waren we nu niet gedegradeerd", stelde Thesker na afloop in Arnhem voor de camera van FOX Sports. "Op alle vlakken zijn er foute beslissingen gemaakt. Zowel op als naast het veld. Wij moeten als spelers in de spiegel gaan kijken."

"Als je elke keer maar weer verliest, dan doe je heel veel dingen verkeerd. Als te veel dingen niet kloppen, dan ziet het er zo uit", aldus Thesker. "Dit scenario spookte natuurlijk al een tijdje door mijn achterhoofd. Maar als het dan gebeurt, dan komt dat toch nog wel aan als een harde klap. In de kleedkamer is er dan ook niet veel tegen elkaar gezegd."

FC Twente werd acht jaar geleden nog kampioen in een uitwedstrijd tegen NAC Breda. Volgende week komen de Brabanders naar Enschede voor voorlopig de laatste wedstrijd van Twente in de Eredivisie. De Tukkers wonnen dit seizoen pas vijf competitieduels en ze pakten in totaal slechts 23 punten.