Dronken feestvierder 2 keer gepakt voor rijden onder invloed

Afgelopen nacht is een 57-jarige man uit de gemeente Hulst op de Middelburgseweg in Grijpskerke twee maal betrapt op dronken rijden. Ook wordt hij verdacht van drugsgebruik.

Op het festival ‘Hrieps’ attendeerde een verkeersregelaar een agent op een dronken man die kort daarvoor in zijn auto had gereden. De agent sprak de man aan en liet hem blazen. Daaruit bleek dat de man een flinke slok op had. Om die reden werd hij meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. De score daarvan was 775 u/gl. Dat betekent dat hij bijna 3,6 maal de toegestane limiet had overschreden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur.

Tot verbazing van de agent zag hij enige tijd later dezelfde man opnieuw achter het stuur zitten toen hij het parkeerterrein bij Grijpskerke wilde afrijden richting Buttinge. Dezelfde procedure volgde. Kennelijk had de man nog wat meer alcohol genuttigd, want dit maal bedroeg de score 780 u/gl.

Nu kwam tijdens het verhoor ook naar voren dat hij drugs had gebruikt. Er werd een speekseltest afgenomen met een positieve uitslag op THC en amfetamine. Een forensisch arts heeft vervolgens bloed afgenomen. Dat is voor onderzoek en analyse opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut. De uitkomt daarvan wordt afgewacht. De zaak wordt aan de officier van justitie voorgelegd.