Umtiti kan verlengen bij Barcelona maar salaris moet binnen de perken blijven

Barcelona wil graag verlengen met Samuel Umtiti, maar het moet vanuit financieel oogpunt wel binnen de perken blijven.

De Franse centrale verdediger heeft nog een contract tot de zomer van 2021 in Camp Nou, maar zijn toekomst bij de club is onderwerp van gesprek vanwege de aanwezigheid van een ontsnappingsclausule van zestig miljoen euro in zijn contract. Verschillende clubs, waaronder Manchester United, zouden bereid zijn om dat bedrag te betalen voor de linkspoot.

"Umititi is erg belangrijk, dat weet hij en de fans weten dat", vertelt voorzitter Josep Maria Bartomeu in gesprek met Cadena Ser. "Hij zit in het tweede jaar van zijn contract, maar onze wens is dat hij zijn contract verlengt. Maar als bestuurders moeten we ervoor zorgen dat de lonen van de spelers binnen de perken blijven, om een competitieve een duurzame club te blijven."

Umtiti stapte in de zomer van 2016 voor 25 miljoen euro over van Olympique Lyon naar Barcelona en speelde tot dusver 81 wedstrijden voor de club, waarin hij slechts één nederlaag leed in LaLiga. De zestienvoudig international won dit seizoen met de Catalanen de Copa del Rey en zondagavond volgt het kampioenschap als minimaal een punt gepakt wordt tegen Deportivo La Coruña.