WK snooker: Carter schakelt O'Sullivan uit, botsincident krijgt staartje

Ronnie O’Sullivan is uitgeschakeld in de tweede ronde op het wereldkampioenschap snooker in Sheffield. De vijfvoudig wereldkampioen  ging met 13-9 onderuit tegen zijn Britse landgenoot Ali Carter. Het was de eerste overwinning van Carter op O'Sullivan in een major

The Rocket stond na de sessie van vrijdag al met 9-7 in het krijt en kon die kloof vandaag niet meer dichten. In de slotsessie wist O’Sullivan nog wel tot 10-9 terug te komen, maar Carter bleef controle over de partij houden. In het 21e frames had O'Sullivan de kans om de stand in evenwicht te brengen, maar hij miste de blauwe bal en Carter tikte het frame uit.

De uitschakeling van O’Sullivan verliep niet letterlijk zonder slag of stoot Toen Carter op het punt stond er 11-8 van te maken, kwam hij in botsing met O’Sullivan toen de twee elkaar aan tafel kruisten. Een misnoegde O’Sullivan zei daarop: “Jij bent ‘Mister Angry’, stop daarmee." Carter keek O’Sullivan niet begrijpend aan, waarop die laatste aangaf dat het Carters beurt was om te spelen. Waarop Carter: "Dank je wel, heel vriendelijk van je."

Op dat moment kwam referee Paul Collier tussen: “Het is genoeg geweest kerels, speel gewoon verder.” O’Sullivan gaf vervolgens antwoord: "Ik ben zo koel aan een komkommer." World Snooker heeft inmiddels laten weten dat ze een onderzoek in gaan stellen naar het incident. 

Botsing tussen Ronnie O'Sullivan en Ali Carter. (Bron: YouTube)

Ook Kyren Wilson en Barry Hawkins staan in de kwartfinales van het WK. Wilson won met 13-5 van Jamie Jones en Hawkins won met 13-10 van Lyu Haotian. Ook John Higgins is in de race om de laatste acht te bereiken. Hij staat met 8-0 voor tegen  Jack Lisowski.