Juventus met Houdini-act langs Internazionale

Juventus heeft zaterdagavond op het nippertje nieuw puntenverlies weten te voorkomen in de Serie A. Internationale werd de in slotfase verslagen: 2-3.

Al na dertien minuten spelen opende La Vecchia Signora de score. Juan Cuadrado gaf de bal mee aan Douglas Costa en de Brazilliaan schoot de 0-1 tegen de touwen. Twee minuten na de tegentreffer volgde een volgende klap voor Internazionale. Matías Vecino kreeg, na het raadplegen van de videoscheidsrechter (VAR), direct rood na een charge op Mario Mandzukic.

Juventus dacht in blessuretijd van de eerste helft op 0-2 te komen, maar een treffer van Blaise Matuidi werd, na wederom raadplegen van de VAR, vanwege buitenspel geannuleerd. Zeven minuten na rust kwamen de Milanezen op gelijke hoogte nadat Mauri Icardi uit een vrije trap raakt kopte.

Juventus, dat de laatste twee wedstrijden in de Serie A niet wist te winnen, kreeg via Gonzalo Higuaín de uitgelezen mogelijkheid om wederom op voorsprong te komen. De spits kon alleen op het doel van Samir Handanovic af, maar schoot naast. Twee minuten later kreeg het de deksel op de neus en werkte Andrea Barzagli ongelukkig de bal in eigen doel na een voorzet van Ivan Perisic: 2-1.

De regerend landskampioen zette de jacht in op de gelijkmaker en Costa dwong Handanovic tot een redding. De Sloveen hield met een fenomenale reflex Paulo Dybala ook van het scoren af door een vrije trap uit de kruising te tikken. In de 87ste minuut moest Handanovic zich toch gewonnen geven na een schot van Cuadrado via het been van Milan Skriniar.

Nog geen twee minuten later viel ook nog de 2-3. Uit een vrije trap van Dybala kopte Higuaín raak, waarmee hij zijn ploeg aan de drie punten hielp. Juventus neemt weer afstand van nummer twee SSC Napoli: het gat is vier punten, maar de Napolitanen komen zondag nog in actie tegen Sampdoria.

AS Roma - Chievo 4-1
AS Roma heeft zaterdagavond een eenvoudige thuiszege geboekt op Chievo Verona. De ploeg speelde lang met een man minder maar won met 4-1.

De return in de halve finale van de Champions League tegen Liverpool komende woensdag was voor Roma-trainer geen aanleiding om zijn elftal volledig op de schop te gooien. Kevin Strootman ontbrak wel vanwege een lichte heupblessure.

Al na negen minuten spelen opende de thuisploeg de score. Na een goede individuele actie van Radja Nainggolan scoorde Patrik Schick de 1-0 op een voorzet van de Belgische middenvelder. AS Roma domineerde en houtwerk op schoten van Federico Fazio en Stephan El Shaarawy stond een tweede doelpunt in de weg. Vijf minuten voor rust viel toch de 2-0. Op een voorzet vanaf de linkerflank van Aleksandar Kolarov schoot Edin D¸eko met zijn linkervoet raak.

Na 59 minuten spelen kregen de bezoekers de uitgelezen mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd. Juan Jesus maakte een overtreding op Roberto Inglese in het strafschopgebied en kreeg daarvoor de rode kaart. De toegekende strafschop werd echter gekeerd door Alisson Becker.

Ondanks de nummerieke minderheid slaagde Roma in een tijdsbestek van twee minuten uit te lopen van 2-0 naar 4-0. El Shaarawy trok vanaf de linkerflank naar binnen en vond met zijn schot de verre hoek, waarna D¸eko zijn tweede van de avond maakte op aangeven van Nainggolan. Twee minuten voor tijd konden de gasten nog wat terug doen via Inglese, die daarmee de eindstand op 4-1 bepaalde.