Alcomobiliste legt eigen crash vast met dashcam

We kennen allemaal de drankrijdersberichten met de titels zoals "Drankrijder knalt tegen boom" of "Dronkelap neemt benenwagen na eenzijdig ongeval" wel en vrijwel dagelijks passeren nieuwe gevallen de revue.

Ook dit bericht betreft eenzelfde geval waarbij een dronken lor haar auto total loss rijdt op een andere auto. Er is echter één verschil, dit beschonken exemplaar heeft haar dronkevrouwsrit van begin tot eind op video vastgelegd.

De door de politie vrijgegeven video start op de A259 Marsh Road in Engeland en eindigt in Bexhill waar de bestuurster haar wagen in een geparkeerde auto boort. De vrijgegeven video bevat de 'hoogtepunten', de duur van de rit zelf is ongeveer 20 minuten.

Nathan Langley van de Polegate Roads Policing Unit zegt: "De gevaren van het rijden met drank zijn goed gedocumenteerd. Het beïnvloedt de reactietijd, concentratie en besluitvaardigheid als het aankomt op andere weggebruikers en verkeerssituaties. Toch vinden veel mensen het lastig om dit te visualiseren."

Door het vrijgeven van deze beelden kunnen wij inzicht geven over hoe het eruit ziet wanneer iemand onder invloed van alcohol zich in het verkeer begeeft.

Het enge is dat het niet eens een bijzonder ongebruikelijk voorbeeld is van rijden onder invloed want de bestuurster laat typische gedragingen zien die je in deze situatie verwacht.

De politie werd op 4 april omstreeks 17.24 getipt dat er een witte Vauxhall (Opel) Corsa herhaaldelijk over de doorgetrokken streep slingerde. Kort daarna kwam er een nieuwe melding dat diezelfde auto al slingerend was gezien vlak voordat deze zich in een geparkeerde Audi A4 boorde. Na de crash zette de bestuurster haar auto in de achteruit en ging er vervolgens vandoor om vervolgens iets verder, op Turkey Road, weer tot stilstand te komen.

Agenten ter plaatse troffen de bestuurster ongedeerd in haar auto aan en lieten haar blazen. De blaastest wees uit dat zij drie keer meer had gedronken dan toegestaan waarna de bestuurster werd aangehouden. Zij werd beschuldigd voor het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval.

De rechter achtte de beschuldiging bewezen en veroordeelde haar tot een taakstraf van 150 uur, een rijverbod van 24 maanden en daarnaast moet ze een boete van in totaal 170 pond (€198,-) betalen.