FOK! Wat een weer: koel en bewolkt

Vanochtend is er veel bewolking en valt er soms wat lichte regen. In de middag breekt ook af en toe de zon door maar kunnen er ook enkele buien tot ontwikkeling komen. De temperatuur loopt op naar 12°C in het noordwesten tot lokaal 17°C in het zuidoosten. De zuidwestelijke wind is overwegend matig.

In de nacht naar zondag is het droog en hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. In de opklaringen kan vrij gemakkelijk nevel ontstaan, mogelijk ook enkele mistbanken. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5°C in opklaringen tot 10°C onder de bewolking. De wind wordt zwak en variabel.

Zondag overdag wordt de bewolking van het zuiden uit dikker en gaat het op steeds meer plaatsen regenen. In de middag wordt het in de zuidoostelijke helft van het land weer droog en breekt de zon door. In de avond kunnen er van het zuiden uit enkele stevige regen- en onweersbuien het land binnen trekken, hierbij is kans op hagel, windstoten en lokaal veel neerslag in korte tijd. De middagtemperatuur varieert van 11°C op de Wadden tot ca. 20°C in het zuidoosten van het land. De wind wordt overal noordoost en neemt toe naar matig, langs de kust naar vrij krachtig tot krachtig, later mogelijk hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Petershead bij zonsopkomst (Foto: Interpretatie)
Een prachtige zonsopkomst vanuit Petershead. (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!