Prinsessen dragen tweedehands kleding

De drie dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben voor de viering van Koningsdag in Groningen alle drie een kledingstuk uitgekozen uit de garderobe van hun moeder. Dit ontdekte Josine Droogendijk, auteur van het boek Modekoningin Máxima.

Zo draagt prinses Amalia (14) een jasje dat Máxima eerder droeg in 2015, 2016 en 2017. Amalia's zusje Alexia (12) draagt het spijkerjasje dat haar moeder op Koninginnedag in 2004 droeg toen de koninklijke familie eveneens in Groningen op bezoek was. ,,Prinses Ariane (11) heeft ook gesnuffeld in de kast van Máxima en draagt een vestje van haar moeder", zegt Droogendijk.

Eerder was al bekend dat koningin Máxima en prinses Amalia vrijdag creaties van het Belgische modehuis Natan dragen. De rode baret die koningin Máxima vrijdag draagt is een creatie van Maison Fabienne Delvigne. Máxima droeg de baret met de naam Pitsy ook tijdens Koninginnedag in 2004. Een woordvoerster van het modehuis zegt dat de baret van rood suède met bijpassende topstiksels is getransformeerd. De baret is wat kleiner gemaakt om te kunnen voldoen aan de actuele modetrends.

Fabienne Delvigne is hofleverancier van België en ontwerpt ook voor de koninklijke familie van Zweden en het groothertogdom Luxemburg.

Dochters dragen alle drie kleding van Máxima
Dochters dragen alle drie kleding van Máxima (Foto: ANP)