Emery vertrekt na dit seizoen bij PSG

Unai Emery vertrekt na dit seizoen bij Paris Saint-Germain. De Spaanse trainer bevestigde dat vrijdagmiddag zelf tijdens een persconferentie.

Daarmee komt na twee jaar een einde aan een moeizaam huwelijk tussen de Franse topclub en de voormalig trainer van Sevilla die in Parijs niet voor de gewenste eindzege in de Champions League kon zorgen. In 2016 werd Emery met veel bombarie gehaald nadat hij met zijn Spaanse club schijnbaar moeiteloos Europa Leaguetitels aaneen reeg.

Dat lukte hem in Parijs niet op het allerhoogste podium. In zijn eerste seizoen vloog de ploeg in de blessuretijd tegen Barcelona uit in de Champions League en dit jaar was Real Madrid tot twee keer toe te sterk. Dat gebeurde al in de achtste finales, wat de speculaties over een ontslag van Emery op gang bracht. De Spaanse oefenmeester bracht zijn team dit seizoen wel de landstitel en won vorig jaar de Coup de France.

Vorige week voedde hij de geruchten al door te speculeren over een vertrek. Hij stelde toen dat de club door moest, met of zonder hem. "Paris moet groeien, in Frankrijk en in Europa. Ik geloof in dat project. Met of zonder mij aan het roer", sloot hij vorige week cryptisch af tijdens een persconferentie.

Nu maakt hij bekend dat hij de club definitief gaat verlaten. "Ik heb mijn spelers vanochtend over mijn vertrek verteld. Ik wil voorzitter Nasser Al-Khelaifi, technisch directeur Antero Henrique, de supporters en alle spelers bedanken voor deze twee seizoenen", aldus Emery, die de eer aan zichzelf houdt. Thomas Tüchel lijkt de gedroomde kandidaat om PSG eindelijk naar de zo vurig gewenste zege in de Champions League te leiden. Hij wordt al maanden met de Franse topclub in verband gebracht.