Wenger: "We konden ons al gekwalificeerd hebben"

Arsène Wenger vindt dat het 1-1 gelijkspel van Arsenal tegen Atlético Madrid in de halve finale van de Europa League een gemiste kans is.

De bezoekers speelden tachtig minuten met een man minder nadat Sime Vrsaljko al na tien minuten met een rode kaart moest vertrekken. Na 61 minuten spelen opende Arsenal vervolgens via Alexandre Lacazette de scoren, maar een doelpunt van Antoine Griezmann acht minuten voor tijd bepaalde de eindstand op 1-1.

"Kijkend naar de prestatie en de manier hoe de wedstrijd verliep was het het slechts mogelijke resultaat", vertelt Wenger in gesprek met BT Sport. "We moeten daar met een positieve stemming naar toe gaan en ons daar kwalificeren. We moeten herstellen van een teleurstelling en ons voorbereiden op de volgende wedstrijd"

"Het voelde als een gemiste kans. We konden ons al gekwalificeerd hebben, maar het is niet gebeurd. Hun doelman maakte veel reddingen en je kon zien dat ze de kwaliteit voorin hebben om te profiteren. We wisten dat als we de tweede niet zouden maken, het belangrijk was dat we er geen tegen kregen."

Arsenal wacht een loodzware opgave volgende week in het Wanda Metropolitano. Atlético kreeg in de laatste elf wedstrijden in hun stadion geen enkel tegendoelpunt. Wenger wordt echter niet ontmoedigd door de statistiek. "Je kijkt niet naar de statistieken, je kijkt naar je prestaties en we weten dat we overal kunnen scoren."

"Eerst herstellen, omdat de spelers veel hebben gegeven en dan kijken we wat we daar kunnen doen. We moeten er naartoe gaan met absoluut geloof dat het we het kunnen."