Hansen voor de 20ste keer op rij aan de start van grote ronde, Chaves en Yates kopman Mitchelton

Lotto Soudal heeft voor de komende Giro d'Italia Adam Hansen in de selectie opgenomen. De 36-jarige komt daarmee voor de twintigste maal achter elkaar aan de start van een grote ronde. De vorige negentien keer reed hij ze allemaal uit en is daarmee recordhouder.

De Belgische WorldTour-ploeg mikt vooral op etappezeges. Victor Campenaerts, de Europees kampioen tijdrijden, mikt vooral op de openingstijdrit en de zestiende etappe wat ook een tijdrit is. In de sprints moet Jens Debusschere het doen voor Lotto Soudal, terwijl het in de bergetappes van Tim Wellens. In 2016 won Wellens al eens een bergetappe in de Ronde van Italië.

Lotto Soudal: Sander Armee, Lars Bak, Victor Campenaerts, Jens Debusschere, Frederik Frison, Adam Hansen, Tosh van de Sande en Tim Wellens.

Mitchelton-Scott komt volgende week vrijdag in Israël aan de start met Esteban Chaves en Simon Yates aan de start. De twee kopmannen van Australische ploeg krijgen in de bergen de hulp van Roman Kreuziger, Jack Haig en Mikel Nieve. Kreuziger in het verleden goed voor een etappewinst in de Giro, terwijl Nieve twee keer wist te winnen. Nu zullen ze vooral in dienst moeten rijden van Chaves en Yates.

Chaves was in 2016 dicht bij de eindzege in de Giro d'Italia, maar verloor op de voorlaatste dag zijn leiderstrui aan Vicenzo Nibali. Voor Yates is dit zijn eerste Ronde van Italië. Zijn beste prestatie in een grote ronde is een zesde plaats in de Ronde van Spanje. Vorig werd hij ook zevende in de Tour de France.

Selectie Mitchelton-Scott: Sam Bewley, Esteban Chaves, Jack Haig, Christopher Juul-Jensen, Roman Kreuziger, Mikel Nieve, Svein Tuft en Simon Yates.

BORA-hansgrohe heeft ook de selectie bekendgemaakt. De Duitse ploeg neemt Davide Formolo mee als kopman voor het algemeen klassement, terwijl Sam Bennett het moet doen in de sprints.

Formolo vorig jaar goed voor een tiende plaats in de Giro d'Italia. In 2015 wist hij een rit te winnen in zijn thuisronde. Toen was de 25-jarige Italiaan de beste in de rit naar La Spezia. Sam Bennett kwam vorig jaar ook aan de start van de Ronde van Italië. Toen werd hij driemaal derde en eenmaal tweede in de etappes. Ook werd hij derde in het puntenklassement.

Selectie BORA-hansgrohe: Cesare Benedetti, Sam Bennett, Davide Formolo, Felix Großschartner, Patrick Konrad, Christoph Pfingsten, Andreas Schillinger en Rüdiger Selig