Atlťtico 'steelt' gelijkspel bij onzorgvuldig Arsenal

Atlético Madrid heeft met kunst en vliegwerk een resultaat meegenomen uit Londen. Tegen Arsenal vochten de Spanjaarden zich naar een 1-1 gelijkspel.

Voetbalminnend Europa keek reikhalzend uit naar de kraker in de Europa League, maar al na tien minuten drukte scheidsrechter Turpin zijn stempel op de wedstrijd. Atlético-speler Sime Vrsaljko kreeg in korte tijd twee keer geel en kon inrukken. Dat dwong de toch al defensief ingestelde Spanjaarden tot een tachtig minuten durende ingraving rondom de eigen zestien meter. Wel loerde de ploeg constant op countermogelijkheden.

Arsenal was als een komeet uit de startblokken geschoten en greep het vroege numerieke overwicht aan om nog feller aan te vallen. De ploeg overrompelde de tegenstander, creëerde kans op kans, maar Jan Oblak bleek een constante sta-in-de-weg voor de Gunners. Hij redde onder meer op schoten van Alexandre Lacazette, Aaron Ramsey en Mesut Özil.

De grootste mogelijkheid bleek voor rust echter voor het tiental van Atlético. Sterspeler Antoine Griezmann vond keeper David Ospina tot twee keer toe op zijn pad, zag ook zijn trainer Diego Simeone. Hij werd kort na de rode kaart van Vrsaljko naar de tribune gestuurd vanwege kritiek op de leiding.

In de tweede helft ging het ontketende Arsenal verwoed verder met aanvallen. Het tempo werd gestaag opgevoerd en na een uur mocht spits Lacazette de trekker overhalen. Hij torende hoog boven de verdediging uit en knikte keurig in de hoek binnen.

De Londenaren roken bloed en wilden de laatste Europese thuiswedstrijd van trainer Arsène Wenger graag tot een feestje maken, maar acht minuten voor tijd besliste zijn landgenoot Griezmann anders. De Franse spits deed wel waar aan de overkant meermalen in werd gefaald. Hij strafte verdedigend gekluns vakkundig af en besliste het duel in een gelijkspel, waar niemand meer op rekende.

Zodoende wacht het uiterst onzorgvuldige Arsenal volgende week een hels karwei in de Spaanse hoofdstad. Dan nemen de ploegen het nogmaals tegen elkaar op. De winnaar gaat door naar de finale waar Olympique Marseille of Red Bull Salzburg wacht.