Duitsland en Turkije strijden om EK 2024

Duitsland en Turkije zijn de twee kandidaten voor het Europees kampioenschap voetbal in 2024. Het toernooi zal gewoon weer in één land worden georganiseerd. 

Na eerdere mislukte pogingen moet het nu voor Turkije gebeuren. Het land leverde bij de UEFA de plannen in voor de organisatie van het EK van 2024. "Dit is onze vierde poging en dit is absoluut ons beste bid'', aldus Yildirim Demirören, voorzitter van de Turkse voetbalbond. Twee dagen eerder boden de Duitsers hun bidbook aan de UEFA.

Er zou nog sprake zijn van een van een Scandinavisch bid, maar dit traject strandde al vroegtijdig. Duitsland wordt, mede door de succesvolle organisatie van het WK 2006, gezien als favoriet.

Servet Yardimci, vice-voorzitter van de Turkse bond en lid van het uitvoerend comité van de UEFA, sprak over een historische dag voor het Turkse voetbal. "Turkije staat bekend om zijn vastberadenheid en toewijding. Het is tijd dat Turkije het Europees kampioenschap voetbal voor de eerste keer organiseert.'' De UEFA beslist op 26 september wie het EK van 2024 krijgt toegewezen.