Premier League Darts: twee keer Van Gerwen

Donderdagavond en het is tijd voor week twaalf in de Premier League Darts. Men strijkt neer in de Manchester Arena in, uiteraard, Manchester. Michael van Gerwen en Michael Smith hebben vanavond double duty: de nummers één en vier van de competitie sluiten de avond af met een onderling duel. Er is Europa League-voetbal, dus de liefhebber moet een stream aanslingeren of wachten tot het voetbal weer voorbij is en RTL7 nog wat aandacht aan het darten besteed.

Peter Wright (SCO) - Michael Smith (ENG) 1-7
Bully Boy Smith stond weer eens heerlijk te speren. De Engelsman gooide zeven van de tien dubbels en was scorend niet van zijn stuk te brengen. Wright kon er helemaal niks tegen doen en won slechts per ongeluk een keer een leg, maar daar bleef het bij: 7-1 en Smith is zo goed als zeker van een plek in de play-offs.

Peter Wright - Michael Smith (Bron: PDC)
Peter Wright - Michael Smith (Bron: PDC)

Daryl Gurney (NIR) - Michael van Gerwen (NED) 6-6
Van Gerwen won de eerste twee legs en met onder meer een 121-finish kwam de Nederlander op 3-1. Toch kwam Gurney beter in de wedstrijd: de Noord-Ier begon zelfs uitstekend te gooien en met een heerlijke 156-finish trok hij de stand op 5-5 gelijk. Na 5-6 verzuimde Superchin het af te maken, waardoor Van Gerwen zijn derde nederlaag op rij nog net kon voorkomen: 6-6.

Daryl Gurney - Michael van Gerwen (Bron: PDC)
Daryl Gurney - Michael van Gerwen (Bron: PDC)

Simon Whitlock (AUS) - Gary Anderson (SCO)
Whitlock was duidelijk hersteld van zijn forse verkoudheid in Rotterdam en tegen Anderson liet hij zien weer in goede vorm te zijn. De Australiër kwam op 2-0 en even later met een fraaie 82-finish (bulls eye, dubbel 16) op 4-2. Anderson kwam nog terug tot 4-4 en hield zichzelf met een 135-finish later nog in de race om een punt, maar Whitlock maakte het met 7-5 keurig af.

Simon Whitlock - Gary Anderson (Bron: PDC)
Simon Whitlock - Gary Anderson (Bron: PDC)

Raymond van Barneveld (NED) - Rob Cross (ENG) 6-6
De partij begon niet geweldig en het was Cross die als eerste wat beter begon te gooien. Een 129-finish hield Van Barneveld goed in de wedstrijd, maar met 5-3 nam de wereldkampioen toch een mooie voorsprong. Twee klassieke puddinglegs van Cross gaven de Nederlander weer de kans om op gelijke hoogte te komen. Pas bij 6-5 voor Barney werd Cross weer even wakker en dus werden de punten gedeeld: 6-6.

Raymond van Barneveld - Rob Cross (Bron: PDC)
Raymond van Barneveld - Rob Cross (Bron: PDC)

Michael Smith (ENG) - Michael van Gerwen (NED) 1-7
De hele partij was niet eens zo eenzijdig als de score doet vermoeden, maar Smith liet kans na kans liggen op de dubbels en tegen Van Gerwen is dat niet zo handig. Het zorgde ervoor dat de Engelsman slechts één leg won en dat Van Gerwen eindelijk weer eens een echt lekkere zege in het boekje bij mocht schrijven: 7-1.

Michael Smith - Michael van Gerwen (Bron: PDC)
Michael Smith - Michael van Gerwen (Bron: PDC)