FOK! Wat een weer: koninklijk weer

Hallo!

Koningsdag begint met temperaturen tussen 3 en 8 graden. In de ochtend warmt het op naar 10 graden op de Wadden tot 12 in het zuiden en zuidoosten. Er trekken wolkenvelden over het land, maar vooral ’s ochtends is de zon ook af en toe te zien. De ochtend verloopt vrijwel overal droog. Tijdens het bezoek van de Koning aan de stad Groningen is de neerslagkans slechts 25%.

In de middag loopt de temperatuur op naar 13 graden op de Wadden tot ruim 17 in Limburg. Dit zijn volstrekt normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Daarbij neemt vooral in het noordwesten en noorden de kans op wat regen toe. Vrijdagavond stijgt de kans op regen in de noordwestelijke helft van het land verder. In het zuidoosten blijft het waarschijnlijk nog droog.

Voor de mensen die graag vrijmarkten bezoeken of andere Koningsdag-activiteiten willen gaan doen, hieronder weerberichten voor de verschillende regio's. Zo kun je mooi bepalen waar je gaat feesten en of je regenkleding mee moet nemen.

Noord-Holland, Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe
In de ochtend blijft het waarschijnlijk nog overal droog en vooral de eerste uren van de ochtend kan de zon waterig door de bewolking heen schijnen. ’s Middags wordt de bewolking dikker en ontstaat lokaal een bui. Ook in Groningen is er dus een buienrisico, maar waarschijnlijk blijft het tijdens de rondtocht van de Koning nog droog. Het wordt 12 graden op de Waddeneilanden tot 14 in Amsterdam en in Hoogeveen. In Emmen kan het 15 graden worden. De wind waait matig uit een zuidelijke richting.

Zuid-Holland en Zeeland
Koningsdag begint droog waarbij de zon soms schijnt. Al snel worden de aanwezige wolkenvelden dikker en in de middag kan uit de bewolking plaatselijk wat regen vallen. Toch is er ook kans dat later in de middag de zon even doorbreekt. In de avond neemt de kans wat regen verder toe. Het wordt 14 graden aan de kust, 15 graden in Rotterdam en ruim 16 graden in het oosten van Zeeuws-Vlaanderen. Er staat een matige zuidenwind.

Utrecht, Gelderland, Overijssel en het westen van Noord-Brabant
Er komen in deze regio’s veel wolken voor, maar de zon laat zich ook zo nu en dan zien. Wanneer de temperatuur ’s middags oploopt kan er een zeer lokale bui ontstaan. Op verreweg de meeste plaatsen blijft het droog, zeker in de Achterhoek en in Twente. Het wordt 14 graden in Utrecht en Zwolle en Arnhem. In Enschede en Breda is het een graadje warmer. De wind is matig en waait uit een zuidelijke richting. In de avond stijgt de kans op enkele buien.

Limburg en het oosten van Noord-Brabant
Het beste Koningsweer vinden we in Limburg. Hier blijft het overdag geheel droog, de zon laat zich af en toe zien en ook ’s avonds is de kans op een lokale bui klein. Bij een matige zuiden- tot zuidwestenwind wordt het ruim 17 graden. (bron: weeronline)

Fijne Koningsdag!

Nederland
 

Petershead bij zonsopkomst (Foto: Interpretatie)
Een prachtige zonsopkomst vanuit Petershead. (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!