De Gendt wint na lange vlucht in RomandiŽ

Thomas De Gendt heeft de tweede etappe in de Ronde van Romandië. De Belg van Lotto Soudal kwam solo aan in Yverdon-les-Bains met meer dan twee minuten voorsprong op het peloton. Primoz Roglic de renner van LottoNL-Jumbo blijft wel aan de leiding in het algemeen klassement.

De renners moesten vanuit de start meteen een klim verwerken van de derde categorie. Op de klim ontstond er een kopgroep van vijf renners met daarbij Thomas De Gendt en Victor Campenaerts. De twee Belgen van Lotto Soudal hadden het gezelschap van Nathan Brown (EF Education First-Drapac), Matteo Fabbro (Katusha-Alpecin) en Andriy Grivko (Astana). Het vijftal had al snel zeven minuten te pakken op het peloton.

Na dertig kilometer moest de Italiaan Fabbro afhaken met matriaalpech. Op 65 kilometer van de streep moest ook Grivko lossen in de kopgroep. Campenaerts reed volledig in dienst van zijn ploeggenoot De Gendt en was de volgende die moest afhaken. Op een hellend stuk, op twintig kilometer van de streep, moest ook Brown passen bij Belg. De Gendt had op dat moment nog een voorsprong van vier minuten op het peloton en was daarmee zeker van de dagzege.

In de slotkilometers werd Brown nog bijgehaald door het peloton, waar Sonny Colbrelli de sprint won van het peloton. Het was voor de Italiaan alweer de tweede tweede plaats in de Ronde van Romandië.