Avengers: Infinity War beste opening superheldenfilm ooit

De nieuwe Marvel-film Avengers: Infinity War heeft woensdag in Nederland 64.000 bezoekers getrokken en 650.000 euro opgebracht. De film heeft hiermee een nieuw record gevestigd; nog nooit opende een superheldenfilm in Nederland met zulke goede cijfers, maakte distributeur Disney donderdag bekend.

In de lijst met beste openingsdagen ooit moet Infinity War alleen de Star Wars-film The Force Awakens voor laten gaan. Het zevende deel in de reeks bracht in december 2015 op de eerste draaidag 720.000 euro op.

In Avengers: Infinity War moeten alle superhelden uit het Marvel-universum hun krachten bundelen om te voorkomen dat megaschurk Thanos in het bezit komt van de zes 'infinity-stenen'. Als dit hem lukt, zal hij niet alleen de realiteit maar ook de tijd en ruimte naar zijn wil kunnen buigen. De hoofdrollen worden vertolkt door onder meer Robert Downey jr, Chris Pratt, Chris Evans, Chris Hemsworth, Elizabeth Olsen, Zoe Saldana en Josh Brolin.

De eerste recensies van Avengers: Infinity War zijn lyrisch. Producent Disney vertoonde de film pas een dag van tevoren aan journalisten om te voorkomen dat belangrijke plottwists uit zouden kunnen lekken. Op sociale media roepen fans ook op om dit soort informatie vooral niet te gaan delen. Ook bij ons staat er een ban op het plaatsen van spoilers overigens.

Nederland is een van de eerste landen waar Infinity War vanaf woensdag al te zien was in 120 zalen. In de VS gaat de film vrijdag pas draaien.

Avengers beste opening superheldenfilm ooit
Avengers beste opening superheldenfilm ooit (Foto: BuzzE)