NHL: Bruins na thriller in beslissend duel langs Maple Leafs

De ijshockeyers van de Boston Bruins staan in de volgende ronde van de play-offs. In de eigen TD Garden rekende de ploeg woensdagavond in de zevende en beslissende wedstrijd af met de Toronto Maple Leafs, twee ploegen uit de Original Six van de NHL.

Dankzij Patrick Marleau stonden de Leafs al na krap twee minuten op voorsprong, maar Jake DeBrusk tekende snel voor de gelijkmaker. Niet veel later was het wederom de 38-jarige Marleau die zijn ploeg op voorsprong zette, maar weer duurde het niet lang: Danton Heinen maakte de 2-2.

Patrice Bergeron zorgde voor het einde van de eerste periode zelfs nog voor 3-2, maar in de tweede periode sloegen de Leafs dan weer terug. Travis Dermott maakte de 3-3, Kasperi Kapanan bracht zijn ploeg na een verdedigende blunder van de Bruins en een rappe sprint op voorsprong: 3-4.

In de derde periode namen de Bruins dan eindelijk definitief de macht in handen. Torey Krug tekende voor de gelijkmaker, DeBrusk regelde de 5-4 al snel. David Pastrnak zorgde er met 6-4 voor dat de Leafs vol aan moesten vallen en Brad Marchand profiteerde daarvan door de boel in de laatste minuut definitief in het slot te gooien: 7-4.

Bruins - Maple Leafs (Bron: YouTube)