Dijkema blijft voorzitter Internationale Schaats Unie

Jan Dijkema is ook de komende vier jaar de voorzitter zijn van de internationale schaatsunie ISU. De KNSB had Dijkema weer als kandidaat voorgedragen. Er zijn geen tegenkandidaten en daarmee is een herbenoeming tijdens het het ISU-congrs in juni een formaliteit.

De 73-jarige Dijkema volgde in juni 2016 de Italiaan Ottavio Cinquanta op als voorzitter van ISU Hij is na Gerrit van Laer (1937-1945) en Pim Mulier (1892-1895) de derde Nederlander die deze functie bekleedt. Dijkema wil door om het marketing- en promotiebeleid rondom schaatsen te verbeteren. "De afgelopen twee jaar hebben we een transitie in gang gezet en veel nieuwe initiatieven ontplooid, maar het werk is nog niet af", aldus Dijkema. "Als ISU willen we kunstrijden, langebaanschaatsen en shorttrack wereldwijd promoten en verder ontwikkelen."

De Nederlander kan zich hierin gesteund voelen door de Nederlandse bond, de KNSB. "Wij zijn ervan overtuigd dat Jan Dijkema, met zijn jarenlange ervaring en grote draagvlak binnen de internationale schaatswereld, de juiste man is om dit proces succesvol voort te zetten."