FOK! Wat een weer: beste weer aan zee

Hallo daar!

Met name in het noorden van het land werden we gistermorgen wakker met goed gevulde regenmeters. In een strook van de Kop van Noord-Holland naar Groningen toe viel op veel plaatsen 10 tot 15 mm aan regen. In de rest van het land viel veel minder tot bijna helemaal niets. In de ochtend spetterde het nog her en der, maar bij mij in Haarlem werd ik al wakker met het zonnetje. Deze opklaringen breidden zich geleidelijk aan verder over het land uit, en in de kustprovincies werd het zelfs helemaal zonnig. In het binnenland scheen de zon ook af en toe, maar in oosten en noorden vielen enkele buien en was er minder zon. Ook in het zuiden bleef het grotendeels droog. De wind was wel goed merkbaar uit het westen.

Vandaag krijgen we een vergelijkbare dag als gisteren. In de kustregio's is er volop ruimte voor de zon en blijft het droog. In het binnenland ontstaan stapelwolken en kunnen er enkele buien ontstaan. Voorkeursgebieden voor deze buien zijn de oostelijke provincies. De kans op onweer en hagel is echter miniem. De maxima liggen tussen de 12 graden aan zee tot 14 in Limburg. Er staat een matige tot vrij krachtige westelijke wind.

In Koningsnacht koelt het flink af tot een graad of 5, dus wie op pad gaat trek dan maar een dikke trui en jas aan, want het is dus fris. Koningsdag zelf verloopt wisselend bewolkt, maar overwegend droog, dus dat is een meevaller. Echt warm is het met een graad of 13 helaas niet. 

Tot kijk!

Nederland
 

Petershead bij zonsopkomst (Foto: Interpretatie)
Een prachtige zonsopkomst vanuit Petershead. (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!