Rugbygrootheid Habana kondigt afscheid aan

Rugbyer Bryan Habana heeft aangekondigd na dit seizoen te stoppen. De 34-jarige Zuid-Afrikaan sluit dan een bijzonder indrukwekkende loopbaan af, waarin hij met 67 try's in 124 wedstrijden topscorer aller tijden werd van de Springboks.

Het absolute hoogtepunt van Habana kwam in 2007, toen hij op het WK in Frankrijk acht try's scoorde en de ploeg naar de finale hielp. In het afgeladen Stade de France in Parijs speelde Zuid-Afrika om de titel tegen regerend kampioen Engeland. De Zuid-Afrikanen wonnen met 16-5 en wonnen na 1995 de tweede wereldtitel in de geschiedenis van het land.

"Het onvermijdbare moment is op de deur komen kloppen en ik heb het binnengelaten voor een drankje", schreef de winger van het Franse Toulon op Instagram"Aan het einde van dit seizoen is het tijd om vaarwel en bedankt te zeggen tegen de sport waar ik zo veel van houd", aldus Habana, die op het WK van 2015 zelfs vijftien try's scoorde en daarmee het record van de legendarische Nieuw-Zeelander Jonah Lomu evenaarde.

Habana speelde in 2016 voor het laatst voor de nationale ploeg en eindigt vier wedstrijden achter recordinternational Victor Matfield. In de afgelopen periode heeft hij regelmatig last gehad van een knieblessure, waardoor ploeggenoten Chris Ashton en Josua Tuisova hem bij Toulon al passeerden in de rangschikking.

Mooie beelden van Habana (Bron: YouTube)