Gemengd succes badmintonners op openingsdag EK

Badmintonner Nick Fransman heeft zich op het Europees kampioenschap in het Spaanse Huelva zoals verwacht geplaatst voor de tweede ronde. De Nederlander opende met een partij tegen Matthew Abela en de man uit Malta had geen schijn van kans: 21-1, 21-5.

Bij de dames begon Gayle Mahulette met een duel tegen Katerina Tomalova uit Tsjechië, vooraf een wat meer evenwichtige wedstrijd dan die van Fransman. Dat bleek ook, maar Mahulette wist het wel netjes in twee games af te maken: 21-16, 21-15.

Drie Nederlandse duo's begonnen aan het toernooi in het gemengd dubbelspel, met de als vierde geplaatste Jacco Arends en Selena Piek als voornaamste hoop. Dat maakten ze alvast waar tegen Oliver Schaller en Céline Burkart uit Zwitserland: 21-14, 21-11.

Voor Jelle Maas en Imke van der Aar viel het doek in de eerste ronde: Bastian Kersaudy en Lea Palermo uit Frankrijk waren met 23-21, 21-12 ietwat verrassend te sterk. Robin Tabeling en Cheryl Seinen werden met 17-21, 21-11, 21-15 uitgeschakeld door het ijzersterke Britse duo Marcus Ellis/Lauren Smith.