Nieuwe tenues Nederlands elftal

Onder bondscoach Ronald Koeman beleeft het Nederlands elftal een nieuwe start en hierbij hoort ook een nieuw thuis- én uittenue. Op 31 mei is de selectie tijdens de oefeninterland Slowakije – Nederland voor het eerst te bewonderen in het nieuwe tenue. Het succesvolle vrouwenelftal krijgen hun verdiende eigen badge en dragen deze voor het eerst op 8 juni tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Noord-Ierland.

Nederlands elftal thuisshirt
Nederlands elftal thuisshirt (Foto: KNVB / Nike)

Het thuistenue is oranje zoals we gewend zijn. Nu met witte flitsende strepen op de mouwen. De broeken zijn dit keer wit en het tenue wordt afgemaakt met oranje sokken. Het uitshirt bestaat uit verschillende blauwe lijnen en is daarmee een eerbetoon aan het shirt waarin het Nederlands elftal in 1988 het EK won.

Het Nederlands vrouwenelftal speelde tijdens de openingswedstrijd van het EK eenmalig in Oranje met Leeuwinnen-logo. Deze badge prijkt nu definitief op de borst van het nieuwe tenue. De vrouwen kunnen met gepaste trots de laatste kwalificatiewedstrijden in aanloop naar het WK 2019 in Frankrijk aangaan. Te beginnen met Noord-Ierland uit en de thuiswedstrijd tegen Slowakije in Heerenveen op 12 juni.

Nederlands elftal uitshirt
Nederlands elftal uitshirt (Foto: KNVB / Nike)