Newgarden wint door regen geteisterde IndyCar-race Barber

Josef Newgarden heeft maandagavond de Indy Grand Prix of Alabama gewonnen. De race op het Barber Motorsports Park werd geteisterd door de regen, wat er zondag al toe leidde dat men niet verder kwam dan 21 van de 90 ronden.

De race werd zondag na langdurig wachten afgelast en verplaatst naar maandag. Het was beduidend beter weer en met nog een dik uur op de klok ging men weer van start in de volgorde waarin de boel zondag tijdelijk afgevlagd werd, met Newgarden als leider.

Newgarden nam het heft in handen en bouwde zijn voorsprong gestaat uit naar ruim twintig seconden, hoewel hij in tegenstelling tot zijn achtervolgers nog wel naar binnen moest voor brandstof. Dat probleem werd dankzij de weergoden echter opgelost: het ging weer regenen.

Met een klein kwartiertje te gaan was Newgarden opvallend genoeg de eerste die naar binnen kwam voor regenbanden, terwijl de baan daar nog niet nat genoeg voor was: de coureurs op slicks, zoals achtervolger Sebastien Bourdais, waren veel sneller.

De regen zette echter door en Bourdais en zijn Dale Coyne Racing waren wat eigenwijs. Ze bleven doorrijden op de slicks, maar nadat de baan écht nat was geworden moest de Fransman toch echt naar binnen, waardoor zijn kans op de winst voorbij was.

Newgarden nam zo zijn ruime leidende positie weer in beslag en Ryan Hunter-Reay en James Hinchcliffe waren Bourdais door diens stop inmiddels gepasseerd. De Fransman zag ook Robert Wickens nog langszij komen en eindigde als vijfde, terwijl kampioen Newgarden zijn tweede zege van het jaar pakte.

Tijdens de rode vlag op zondag liet Hinchcliffe overigens nog weten dat hij voor het eerst in zijn carrière in z'n auto gepist had. Waarvan akte.

De zondag op Barber (Bron: YouTube)

De maandag op Barber (Bron: YouTube)

Hinchcliffe heeft in z'n auto gepist (Bron: YouTube)