Blind laat zich uit over mogelijke terugkeer Van Gaal bij Ajax

Danny Blind is toegetreden tot de Raad van Commissarissen bij Ajax en hij sluit niet uit dat Louis van Gaal ook weer aan de slag gaat in Amsterdam.

Van De Telegraaf kreeg Blind de vraag of hij bij Ajax een toekomstige rol voor Van Gaal ziet weggelegd. "Je weet hoe ik over Louis denk. En iedereen weet hoe Louis in elkaar steekt. Misschien is hij geen uitgelezen commissaris", lacht hij. De 66-jarige Van Gaal zit na zijn vertrek bij Manchester United nu bijna twee jaar zonder club.

Op de vraag of hij de voormalige bondscoach graag in een directiefunctie zou zien, antwoordde Blind: "De kwaliteiten van Louis zijn bekend en ik deel zijn filosofie. Er zit een directie en we gaan het met elkaar doen. We moeten kampioen worden volgend jaar."

Blind sluit overigens niet uit dat hij assistent wordt van Van Gaal, mocht die nog ergens aan de slag gaan als bondscoach. "Ik heb die optie wel in alle eerlijkheid bij Leo van Wijk (rvc-voorzitter, red.) neergelegd. Maar het is aan mij. Een land dat Louis mooi vindt, hoef ik niet mooi te vinden. En als ze de centen niet geven die ik wil, dan gaat het ook niet door. De kans dat het nog gebeurt, is klein."