Wilmots wijst vader Courtois aan als 'EK-lek'

Marc Wilmots vermoedt dat de vader van doelman Thibaut Courtois tijdens het EK van 2016 informatie doorspeelde naar de media.

Courtois liet zich op het Europese eindtoernooi in Frankrijk enkele keren kritisch uit over de tactiek van Wilmots. "Thibaut is achteraf snel teruggekomen op zijn woorden", vertelt de voormalige bondscoach van België aan beIN Sports. "Als je wil winnen, dan zijn er emoties en frustraties. Daar heb ik geen probleem mee."

"Ik heb wel moeite met het gegeven dat ik om 18:00 uur mijn bespreking doe en om 18:15 uur alles op alle kanalen staat. Dat betekent dat een speler de selectie verkoopt. En dat is erg." Wilmots denkt te weten wie het lek was. "Meerdere Franse journalisten zeiden me dat vader Courtois dat deed. Dat betekent dat je je vaderland dan niet respecteert."

Thierry Courtois reageert in Het Nieuwsblad verontwaardigd. "Dit is een zeer zware beschuldiging en ik weet dat hij dit rondstrooit. Ik begrijp het niet", aldus de vader van de Chelsea-keeper. "Ik ben zelf topsporter geweest, coach én technisch directeur. Als je samen voor één doel werkt, zijn lekken uit den boze. Het is dan ook onzin. Grote onzin. Als hij zegt dat hij bewijzen heeft, dat hij er dan mee op de proppen komt."